0538 206 55 14
Sosyal Medya Hesaplarımız

Isıtıcı Kiralama

27 Eylül 2021
1.117 kez görüntülendi
Isıtıcı Kiralama

Elektrikli-Fanlı-Mazotlu Isıtıcı Nedir?

Kış aylarının gelmesi ile beraber insanlar, ısınma alternatiflerini araştırmaya başladı. Elektrik enerjisi ile çalışan, fanlı ve mazotlu ısıtıcı çeşitleri araştırılan ısıtıcılar başında gelir.

Elektrikli Isıtıcı Nedir?

Elektrik enerjisinden ışıma ısısı üreterek faaliyet gösterir. Günümüzde elektrikli ısıtıcı kullanım avantajlarından dolayı elektrikli ısıtıcılar yoğun bir şekilde tercih edilir. Temiz ve hızlı bir biçimde konforlu sıcaklık sağlar. Mutfak başta olmak üzere oturma odası ve banyo gibi evin her bölümünde çok pratik bir biçimde kullanım alanı vardır. Elektrik enerjisi ile faaliyet gösterdiği için doğaya vermiş olduğu zarar ise diğer ısıtıcı çeşitlerine göre daha azdır.

Ayrıca elektrikli ısıtıcıların sıklıkla bakıma ihtiyaç duymamaları ile çok az yer kaplamaları sağlamış olduğu diğer avantajlardır.

Elektrikli ısıtıcı çeşitleri vardır: Ayak ısıtıcıları, elektrikli yağlı radyatör sistemleri, elektrikli ısıtıcı sistemleri, infrared ısıtıcı.

Elektrikli Isıtıcılar Nasıl Çalışır?

Herhangi bir fosil yakıt kullanımı olmaksızın yalnızca elektrik enerjisinden faydalanarak ısıtma işlemini yerine getirir. Elektrikli ısıtıcılar, herhangi bir duman çıkarmadığı için bir baca sistemine de gerek bulunmamaktadır. Sessiz bir çalışma sistemine sahip olan bu ürünler doğaya da zarar vermez ve bu nedenle çok yoğun bir kullanım alanı mevcuttur.

Elektrikli Isıtıcılar Çok Yakar Mı?

Elektrikli ısıtıcılı, infrared ısıtıcılar kullanıldığı takdirde biraz fazla yakar. 1 kilovatsaat elektriğin totalde maliyetinin 60 kuruş olduğunu bilmekte fayda olacaktır. Örnek dahilinde konu anlatılacaksa; 2000 volt kuvvetinde her gün en az 6 saat boyunca çalıştırılan bir elektrikli ısıtıcı, totalde 340 kilovatsaat yani 210 TL’ye kadar elektrik tüketir.

Elektrikli ısıtıcının çok ya da az yakması kullanım süresine göre değişiklik gösterir. Ortalama bir hesap yapıldığında ise elektrikli ısıtıcılar, 1,5 kilowatt kullanımı gerçekleştirir.

Elektrikli ısıtıcı modelleri

Makalenin başında da anlatıldığı gibi elektrikli ısıtıcı çeşitleri olarak ayak ısıtıcıları başta olmak üzere elektrikli yağlı radyatör sistemleri, elektrikli ısıtıcılar, infrared ısıtıcı sistemleri elektrikli ısıtıcı modellerini örnek verilebilir.

Fanlı Isıtıcı Nedir?

Üflemeli ısıtıcı olarak da nitelendirilen fanlı ısıtıcı sistemleri, bir ısı kaynağı üzerinden havayı geçirmek açısından bir fan kullanılmak suretiyle faaliyet gösteren bir ısıtıcıdır.

Fanlı Isıtıcı Nasıl Çalışır?

Bu, havanın ısıtıldıktan sonra ısıtıcıyı terk ederek çevredeki odayı ısıtmasını sağlar.

Daha çok Isıtma sistemi bulunmayan banyo ya da küçük odaları ısıtmak amacıyla özellikle de çocuklu ailelere, fanlı ısıtıcı kullanmaları tavsiye edilir. Havanın ısıtılması yerine daha çok ortama sıcak havayı akıtarak faaliyet gösteren bu ısıtıcılar, çalışma prensibi olarak ise UFO ısıtıcılara benzer. Ayrıca fanlı ısıtıcılar her ne kadar da eski bir teknoloji sistemi olarak kullanılsa da, halen işlevini yitirmiş değil ve tercih edilen bir elektrikli ısıtıcı sistemidir. Havanın ısıtılması yerine daha çok ortama sıcak havayı akıtarak faaliyet gösterir.

Fanlı Isıtıcılar Çok Yakar Mı?

Normal şartlar altında günde Sadece 1 saat çalıştırılan fanlı ısıtıcılar, aylık faturaya ortalama 25 TL olarak yansıyabilir. Eğer ki ısıtıcı kademeli zamanlı ise o zaman fiyatta değişiklik olacaktır. Akşam daha pahalı, gündüz ise daha ucuz olacaktır. Yani gündüz normal fiyat tarifesi üzerinden fanlı ısıtıcı çalışır. Yani ortalama 12 dakikaya çalıştırıldığı zaman 7 TL civarında bir fiyat yansır. Faturadaki elektriğin daha ucuz ya da daha pahalı olmasına göre bu rakam değişiklik gösterebilir. Kullanıcıların, kendi birim fiyatlarına göre hesaplamaları daha iyi olacaktır. Eğer ki 7 gün 24 saat boyunca fanlı ısıtıcılar çalışırsa o zaman faturaya 700 ile 750 TL arasında bir rakam yansıyacaktır. Bu, gün içerisinde kaç saat kullanıldığına bağlı bir şekilde fiyat değişecektir.

Fanlı ısıtıcı sistemi üzerinde kademe ayarı mevcut ise kaçıncı kademede kullanıldığına bağlı bir şekilde yakılan elektrik değişecektir. 15 dakika da 0.25 saat yakma miktarı aylık 7,5 saat eder ve eğer ki kademe ayarı yok ise düz 2 kilovolt güç harcadığını göz önünde bulundurursak o zaman fiyattan vergiler çıkarıldıktan sonra çıkan fiyat kilovolt açısından harcamadan elektrik miktarı olacaktır.

Fanlı ısıtıcı modelleri

Seramik ısıtıcı fanlı, dijital kontrol fanlı, luxell fanlı ısıtıcı, simtech klasik fanlı, rover elektrikli fanlı, manuel kontrol fanlı, sarılmaz seramik ısıtıcı fanlı.

Mazotlu Isıtıcı Nedir?

Isı enerjisinin mazottan alan ısıtıcı sistemleridir. Ortam ısıtıcıları genellikle mazot yakıtı ile faaliyet gösterir. Yanma mekanizması kazanında meydana gelen yanma gazları, bir baca aracılığı ile ısıtılmış olan mekanın dışına atılırken, özel bir sistem ile ısı transfer uygulamaları arttırılan kazan çevresinde ısınan hava, kuvvetli bir fan sistemi aracılığı ile ortama verir.

Mazotlu ısıtıcılar, genel itibarıyla herhangi bir kurulum işlemi gerçekleştirilme den otomatik bir biçimde çalıştırılıp, kısa süre içerisinde sıcak hava üretimi gerçekleştirilir. Yanma gazlarının bacadan atılması aracılığı ile kapalı bütün kapalı ve açık mekanlarda kullanım avantajı sağlar.

Mazotlu Isıtıcılar Nasıl Çalışır?

Genel itibariyle mazotlu ısıtıcılar, doğrudan bir mazotlu ısıtıcı fan ile faaliyet gösterir ve ısıtılmış havanın üflenmesi suretiyle dış ortama aktarılmasını ve böylelikle bu ortamın ısınmasını sağlar. Bu nedenle yakıt tankında bulunan mazot püskürtülür ve yakılır. Sıcak gazlar ise fanın temel hava akımı ile bir araya geldikten sonra ısınma işlemi gerçekleşir ve bu işlemi ise dış ortama akıtılarak dış ortamın sıcak olmasını sağlar.

Mazotlu Isıtıcılar Çok Yakar Mı?

Fabrika, inşaat alanı, geniş alanlarda kullanım alanı bulunan mazotlu ısıtıcıların çok ya da az yakması, kullanım süresine ve kullanılan mazotun türüne göre değişiklik gösterir. Kullanım süresi açısından bakıldığında sabahtan akşama kadar yakılan bir mazotlu ısıtıcı, ortalama 80 ile 120 TL arasında bir götürüsü var.

Aynı zamanda kullanılan mazotun, yoğunluk derecesine göre yine aynı şekilde mazotlu ısıtıcılar, eğer ki kademeli bir şekilde ise kademe derecesine göre çok yakar. 0 ile 5 arasında rakamlandırılmış kademesi bulunan mazotlu ısıtıcılar, genelde 0’dan 1’e çevrildiği zaman minimum düzeyde ısıtma işlemini yerine getirir.

Mazotlu Isıtıcı Modelleri

Sanayi tipi mazotlu ısıtıcılar, 45 kw dizel bacalı ısıtıcılar, sanayi tipi mazotlu ısıtıcılar, mikrofer mazotlu ısıtıcı, hem mazotlu hem elektrikli sanayi tipi ısıtıcılar, makrofer mazotlu ısıtıcı, bacalı mazotlu ısıtıcı, bacasız mazotlu ısıtıcı.

Isıtıcı Kiralama İşlemi Nasıl Yapılır?

Bazı durumlarda ısıtıcının satın alınması çok fazla pahalı olabileceği için tüketiciler, kiralama yöntemine başvurur. Isıtıcı kiralama avantajlarından faydalanmak isteyen tüketicilerin, müracaat ettikten sonra gerekli olan şartları yerine getirmeleri koşulu ile ısıtıcı kiralama işlemlerini gerçekleştirmeleri mümkündür.

Isıtıcı imalat ya da satış firmaları ile whatsapp çağrı merkezlerinden, sosyal medya hesaplarından, ya da bizzat firma şubesine başvurarak ısıtıcı kiralama işlemi ile ilgili görüşülür. Isıtıcının kiralanacağı süre zarfı burada oldukça önemlidir. Bir ay mı? 3 ay mı? 6 ay mı? Bir yıl ya da daha fazla…

Bahsi geçen süre zarfları kararı verildikten sonra kiralamak isteyen kişi ya da kuruluş, kiralayan veren firma ile kira sözleşmesini imzalar ve böylelikle ısıtıcı kiralama işlemi çok kısa ve pratik bir şekilde halledilebilir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Ziyaretçilerimiz tarafından yapılan yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?