0538 206 55 14
Sosyal Medya Hesaplarımız

Koku Giderme

27 Eylül 2021
488 kez görüntülendi
Koku Giderme

Koku Giderme Nedir?

Koku giderme sistemleri, gıda yağlarından istenmeyen kokuları, tatları, renkleri ve diğer uçucu maddeleri güvenli ve güvenilir bir şekilde çıkarmak için daha düşük sıcaklıklar ve daha az buhar kullanılarak yapılır. Palmiye, soya fasulyesi, kolza tohumu veya diğer yenebilir yağlar için koku gidericiler bu temel işlem ile glisidil esterlerin (GE) ve trans yağ asidi izomerlerinin (TFA) yanı sıra istenmeyen uçucu bileşiklerin oluşumunu önemli ölçüde azaltır.

Yağ kalitesini bozan kokuları ve uçucuları gidermek için koku giderme sistemlerine güvenebilirsiniz. Yemeklik yağların rafine edilmesi için güvenilir, çok yönlü, kullanımı kolay koku giderme sistemleri vardır.

Proses gereksinimlerini karşılamak için koku giderme sistemlerini optimize etme konusunda kapsamlı deneyim sunulur.

Maksimum ürün kalitesi ve performansı sağlanır. Minimum ürün kaybı seviyeleri ve fayda tüketimi gözlenir.

Koku Giderme İşlemi Nasıl Yapılır?

Yemeklik yağınızın performansını en üst düzeye çıkarmak için en verimli koku giderme sistemine sahip olmanız önerilir. Modüler, özelleştirilmesi kolay koku giderme sistemleri, koku giderici tohum yağlarından ve asitleştirici tropik yağlardan eser ve düşük GE yağlarına kadar tam işleme ihtiyaçlarınızı karşılamak için çıkarma ve tutma bölümlerini optimize eder.

Koku giderme en düşük sıcaklıkta gerçekleştirilir ve GE’yi, poliaromatik hidrokarbonları, pestisitleri ve diğer istenmeyen uçucu bileşikleri etkin bir şekilde ortadan kaldırır. İster yeni bir tesis inşa ediyor olun ister mevcut tesisleri iyileştiriyor olun, patentli ince film teknolojisine sahip koku giderme sistemlerine güvenebilirsiniz.

Koku Giderme Yapılırken Hangi Cihazlar Kullanılır?

Koku giderme, işleminde çiğ gıda yağında bulunan serbest yağ asitlerini ve uçucu bileşenleri uzaklaştırmak için bir buhar damıtma işlemi yapacak şekilde cihazlar kullanılır. Bu istenmeyen maddeler nihai ürünün kokusunu, tadını, rengini ve stabilitesini olumsuz etkiler. Bu maddeleri yağdan uzaklaştırmak için, yağdan çok düşük basınçta, nispeten yüksek sıcaklıkta ve yüksek vakum koşullarında buhar geçirilir.

Yağı ısıtmadan önce, oksidasyonu önlemek ve böylece ürün kalitesini korumak için hava vakum (hava tahliyesi) çıkarılmalıdır. Hava gidericiden çıktıktan sonra, koku giderici kolondan çıkan sıcak yağ ile özel bir ekonomizör ısı eşanjöründe rejeneratif olarak ısıtılır. Bu, sıcak yağdan mümkün olduğunca fazla ısının geri kazanılmasını sağlar. Yağ daha sonra, genellikle yüksek basınçlı buhar kullanılarak koku giderme için gereken tam sıcaklığa getirildiği son bir ısıtıcıya gider. Bu işlemler için gerekli cihazların temini önemlidir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Ziyaretçilerimiz tarafından yapılan yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?